Βρείτε μας στο χάρτη και δείτε τις διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε

Περισσότερα...

Μάθετε άμεσα και εύκολα για την ημερομηνία που πρέπει να περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ το όχημα σας

Περισσότερα...

 

Κλείστε το ραντεβού για το έλεγχο του οχήματος σας την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε

Περισσότερα...

Διαδικασία Τεχνικού Ελέγχου

 

Οπτικοί έλεγχοι

 • Έλεγχος αριθμών πλαισίου, κινητήρα και πινακίδων
 • Έλεγχος στοιχείων αμαξώματος: στερέωση, φθορές, οξειδώσεις
 • Έλεγχος παρμπρίζ και λοιπών υαλοπινάκων
 • Έλεγχος φώτων
 • Έλεγχος καθρεφτών
 • Έλεγχος τροχών, ελαστικών και εφεδρικού τροχού
 • Έλεγχος κινητήρα για διαρροές και στήριξη
 • Έλεγχος συστήματος καυσίμου για διαρροές
 • Έλεγχος κατάστασης ηλεκτρικής εγκατάστασης
 • Έλεγχος ζωνών ασφαλείας, τιμονιού, κόρνας και καθισμάτων
 • Έλεγχος λειτουργίας φρένων, συμπλέκτη, τιμονιού, ενδεικτικών λυχνιών και χειρόφρενου
 • Έλεγχος πυροσβεστήρα, τριγώνου και φαρμακείου


Έλεγχος σύγκλισης ή απόκλισης των τροχών

Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται με το συγκλισιόμετρο και έχει σχέση με την γεωμετρία των τροχών και με την εξασφάλιση της ευθύγραμμης πορείας του οχήματος.

Η διατήρηση της ευθύγραμμης πορείας του οχήματος και η αποφυγή αθέλητων παρεκκλίσεων από αυτή, είναι πολύ σημαντική τόσο για την ασφάλεια των επιβατών, όσο και για την μακροζωία των ελαστικών.

 

Έλεγχος φρένων

Ελέγχεται η μέγιστη δύναμη που μπορούν να αναπτύξουν τα φρένα του οχήματος. Αυτή η δύναμη πρέπει να είναι ικανή έτσι ώστε να ακινητοποιείται το όχημα εγκαίρως, όταν αυτό απαιτηθεί. 

Προκειμένου το όχημα να μην παρεκκλίνει από την πορεία του κατά το φρενάρισμα, πρέπει οι δυνάμεις που αναπτύσσονται στον αριστερό και δεξιό τροχό του κάθε άξονα να μη διαφέρουν περισσότερο από 30%. 
  
Επί πλέον αυτού η φθορά που προκαλείται στο σύστημα των φρένων ενός οχήματος δεν είναι ομοιόμορφη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κατά το φρενάρισμα, η δύναμη που αναπτύσσεται σε κάθε τροχό να έχει διακυμάνσεις. Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο διακύμανσης της δύναμης πέδησης, σε κάθε τροχό ξεχωριστά, είναι 20%. 

 

Έλεγχος φώτων

Πρώτα ελέγχεται η λειτουργία όλων των λυχνιών του οχήματος, καθώς και η λειτουργία των αντίστοιχων διακοπτών για τον χειρισμό τους.
Ακολούθως με το φωτόμετρο ελέγχεται η ορθή σκόπευση των φώτων διασταύρωσης και πορείας, καθώς και η επάρκεια της εκπεμπόμενης φωτεινής δέσμης.

 

Έλεγχος συστήματος ανάρτησης

Το σύστημα της ανάρτησης συνδέει το πλαίσιο του αυτοκινήτου με τους τροχούς. Σκοπός του συστήματος αυτού είναι να εξασφαλίζει άνεση στους επιβάτες, συνεχή επαφή των τροχών με το δρόμο, ευστάθεια κατά την πορεία και να περιορίζει τις καταπονήσεις των διαφόρων μερών του αυτοκινήτου από τους κραδασμούς.

Ο έλεγχος που γίνεται με το αναρτησερόμετρο, αξιολογεί συνολικά το σύστημα της ανάρτησης, μετρώντας τη δύναμη επαφής κάθε τροχού με τις ταλαντευόμενες ειδικές πλάκες του μηχανήματος.

Για να μπορεί ένα όχημα να κινείται με ασφάλεια, το ποσοστό πρόσφυσης κάθε τροχού δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 21%, και η διαφορά αυτού μεταξύ των τροχών του ίδιου άξονα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 30%.  

 

Έλεγχος καυσαερίων

Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι γνωστό και σοβαρό. Για το λόγο αυτό η πολιτεία έχει θεσπίσει όρια εκπομπής ρύπων για όλες τις κατηγορίες οχημάτων που κυκλοφορούν και μάλιστα υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να ελέγχουν εξαμηνιαίως ή ετησίως τα οχήματά τους και να τα εφοδιάζουν με τη γνωστή σε όλους μας Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.

Ο αναλυτής καυσαερίων μετρά το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τους υδρογονάνθρακες (HC), που είναι γνωστοί ρύποι, αλλά και το λόγο λ που δεν είναι ρυπαντής, αλλά είναι μια ένδειξη της σωστής λειτουργίας του κινητήρα και του καταλύτη του αυτοκινήτου μας.

Το αιθαλόμετρο μετρά την ποσότητα της αιθάλης που περιέχεται στα καυσαέρια και είναι υπεύθυνη για τον σκουρόχρωμο καπνό που εκπέμπουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα -Παρασκευή: 08:00 - 17:00

Σάββατο: 08:00 - 15:00


12ο χλμ. Εθν. Οδού Ρεθύμνου-Ηρακλείου

Τηλ.: 28310 83000 & 28340 22622

Φαξ: 28340 20633

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Go to top