Βρείτε μας στο χάρτη και δείτε τις διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε

Περισσότερα...

Μάθετε άμεσα και εύκολα για την ημερομηνία που πρέπει να περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ το όχημα σας

Περισσότερα...

 

Κλείστε το ραντεβού για το έλεγχο του οχήματος σας την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε

Περισσότερα...

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

 

1. Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια επιβατικά οχήματα και φορτηγά με μικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων, διενεργείται σε τέσσερα (4) έτη (με περιθώριο + 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας εφόσον έχουν ταξινομηθεί ως καινούργια.

Πιο συγκεκριμένα κατά το έτος 2012 θα πρέπει να περάσουν από αρχικό τεχνικό έλεγχο τα οχήματα που ταξινομήθηκαν ως καινούργια το 2008 σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, συν 7 ημέρες.

π.χ.: ένα όχημα με ημερομηνία 1ης ΑΔΕΙΑΣ 13/07/2008 πρέπει να περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ μέχρι 20/07/2012

Οι επόμενοι έλεγχοι για τα οχήματα αυτά, είναι κάθε ένα (2) χρόνια με περιθώριο μία εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που αναγράφει το δελτίο τεχνικού ελέγχου.

 

2. Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια Ε.Δ.Χ. - Ταξί, Εκπαιδευτικά, Λεωφορεία, Ασθενοφόρα και Φορτηγά με μικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, διενεργείται σε ένα (1) έτος (με περιθώριο + 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα κατά το έτος 2012 θα πρέπει να περάσουν από αρχικό τεχνικό έλεγχο τα οχήματα που ταξινομήθηκαν ως καινούργια το 2011 σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, συν 7 ημέρες.

π.χ.: ένα όχημα με ημερομηνία 1ης ΑΔΕΙΑΣ 13/07/2011 πρέπει να περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ μέχρι 20/07/2012

Οι επόμενοι έλεγχοι για τα οχήματα αυτά, είναι κάθε ένα (1) χρόνο με περιθώριο μία εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που αναγράφει το δελτίο τεχνικού ελέγχου.

 

3. Ανάριθμα οχήματα

Σε περίπτωση εισαγωγής μεταχειρισμένου οχήματος ο κάτοχος μετά τον εκτελωνισμό του και με όλα τα απαραίτητα έγγραφα υποχρεούται να προσκομίσει το όχημα για τεχνικό έλεγχο για την ταξινόμηση του οχήματος στη χώρα μας. Ο επόμενος έλεγχος γίνεται μετά από διάστημα δύο ετών από την ημερομηνία έκδοσης του δελτίου τεχνικού ελέγχου συν 7 ημέρες. Και όχι από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας.

 

4. Κάρτα ελέγχου καυσαερίων

Η διάρκεια ισχύος της κάρτας ελέγχου καυσαερίων (ΚΕΚ) είναι ετήσια για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) και τα φορτηγά (μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους) και εξαμηνιαία για τα επιβατικά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΕΔΧ, TAXI) και Λεωφορεία, Ασθενοφόρα και Φορτηγά με μικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων.
Το δελτίο τεχνικού ελέγχου (ΔΤΕ) ισχύει και ως κάρτα καυσαερίων. Δηλαδή από την ημερομηνία έκδοσης του ΔΤΕ και για διάστημα 12 μηνών για τα ΕΙΧ και τα φορτηγά (μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους) ή 6 μηνών για τα ΕΔΧ αυτοκίνητα, Λεωφορεία, Ασθενοφόρα και Φορτηγά με μικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, δεν χρειάζεται να εφοδιασθείτε και με ΚΕΚ. Μετά όμως από την παρέλευση του διαστήματος αυτού η ΚΕΚ είναι αναγκαία.

 

5. Επανέλεγχος ΚΤΕΟ

Στο ΙΚΤΕΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ο επανέλεγχος είναι δωρεάν. Φιλοσοφία μας είναι η αύξηση της κυκλοφορίας ασφαλών οχημάτων και αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος του αυτοκινητιστή.

  • Σε περίπτωση που στο όχημά σας διαπιστωθούν σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις και χρειάζεται επισκευές έχετε στην διάθεση σας 20 ή 30 ημέρες ανάλογα την σοβαρότητα του προβλήματος.
  • Σε περίπτωση εκτεταμένης ζημιάς ή μη διαθεσιμότητας των ανταλλακτικών και αφού προσκομιστεί το όχημα (εμπρόθεσμα) υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον παράτασης 20 ή 30 ημερών.
  • Σε περίπτωση που το όχημα προσέλθει για έλεγχο μετά την παρέλευση των 30 ημερών και μέχρι 60 ημέρες, από την ημερομηνία που διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις, τότε ο έλεγχος θεωρείται εκπρόθεσμος επανέλεγχος και καταβάλλεται το αντίστοιχο ειδικό τέλος που προβλέπεται από το νόμο.
  • Σε περίπτωση που το όχημα προσέλθει για επανέλεγχο και έχουν παρέλθει 60 ημέρες από την ημερομηνία αρχικού ελέγχου κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις, ανεξαρτήτως διενέργειας ή μη ενδιάμεσου ελέγχου, τότε διενεργείται πλήρης αρχικός έλεγχος και καταβάλλεται το αντίστοιχο ειδικό τέλος κανονικού πλήρους ελέγχου που προβλέπεται από το νόμο.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα -Παρασκευή: 08:00 - 17:00

Σάββατο: 08:00 - 15:00


12ο χλμ. Εθν. Οδού Ρεθύμνου-Ηρακλείου

Τηλ.: 28310 83000 & 28340 22622

Φαξ: 28340 20633

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Go to top